Här följer är signaturen Mimsans upplevelser

Är sedan ett år gift och har en styvdotter på 6 år. Min man och hans tidigare partner har delat boende på dottern, dock endast en muntlig överenskommelse, men det har varit så sedan de gick isär för dryga tre år sedan.

Hon vägrar konstant att skriva på avtalet, för att man skriver inte papper på sina barn. Till detta hör att varje gång hon inte får sin vilja igenom så hotar hon med att vi inte skall få hämta henne nästa gång det är byte.

Upprinnelsen till detta är att min man vägrar skriva på en flyttanmälan på dottern, med motivation att modern inte sköter sina uppgifter som boendeförälder. Vi får aldrig reda på läkarbesök, tandläkarbesök, föräldramöten osv.

Nu har hon alltså på eget bevåg bestämt att vi får henne varannan helg. Sluttdiskuterat!
Detta motiverar hon med att man på familjerätten sagt åt henne att hon när som helst får säga upp delat boende om hon känner att detta inte fungerar.
Har hon ensamrätt på att bestämma att hon inte tycker det funkar?

Vi har skaffat oss ett juridiskt ombud som skall kontakta mamman, hur det gick har vi tyvärr inte fått reda på ännu.
Vi har vid upprepade tillfällen försökt få till stånd möten med familjerätten och det har slutat i 1 möte utan mamma och med en ny handläggare.
Vi har inte heller lyckats få fram vad den första handläggaren heter, de ringer aldrig tillbaka och har ju aldrig tid att prata med en när man väl får tag på någon där.

Helvetet har vi befunnit oss ganska länge, mamman lever i en sagovärld och när vi inte gör som hon vill så kommer hoten.
Varje gång det är ett barnkalas eller liknande på hennes vecka hemma hos oss så ska vi hämta, lämna och köpa presenter, vilket kunde varit ok om hon återgäldade någon gång, men hon har ALDRIG hämtat eller lämnat henne, inte ens när vi bodde i samma samhälle. Och aldrig innan jag och min man träffades…

Min man får heller inte ringa dotter och prata med henne om inte exet tycker det passar, vilket det aldrig gör.