Nu har det gått nästan 3 veckor utan att jag hört ett ljud från min fru och mina barn. Vad kan jag göra för att få träffa mina barn? Jag vill inte göra en polisanmälan mot min fru, jag vill helst lösa detta.

Jag saknar mina barn och min fru väldigt mycket men jag får inte veta något varken från socialen, familjerätten eller polisen. Jag har inte delgivits misstanke om något brott och inte heller fått nån papper för ev skilsmässa eller så.

Jag står inte ut längre, ,vem har ansvaret för mina barn idag? Vad händer om det händer de något?
Min fru har sagt att det har förekommit våld i hemmet till socialen men jag har inte blivit hört av någon alls och får inte veta något alls. Hur kan detta ske i dagens sverige?

Har inte socialen nån skyldighet att försöka förmedla mellan oss eller låta mig få träffa mina barn. Jag är ju inte dömt för något brott.

Snälla ge mig råd hur skall jag göra?

Jag har pratat med mina svärföräldrar men de säger att jag skall ge min fru tid. Tänk om min fru inte vet nu att jag har försökt få tag i henne på olika sätt.

Jag pratade med utredarna idag och de säger eftersom hon är också vårdnadshavare kan hon ta barnen o gömma sig, hon sa också att jag skall ge henne lite tid.

Nu har det gått 20 dagar sen hon lämnat hemmet.

Vad skall jag göra?

Såhär svara signaturen Helsingborg42

Du skall omedelbart polisanmäla för egenmäktighet med barn.

Jag var i samma situation som dig, fick inte se mina barn i 4 månader.
Jag fick råd af soc att ta det lugnt och att det löser sig. Det gjorde det, men endast för henne. Jag lämnades ute i kylan. Hon har fått massor med hjälp av en kvinnojour.

Skaffa en duktig advokat. Visst det kostar det pengar, men det är dina barn.
Du har ingen tid att förlora.