Min Sambon ringde när jag var på väg hem och berättade att hon flyttat med barnen till egen lägenhet. Hon säger inte vart hon bor, då hon är rädd för att jag ska reagera ”negativt. Jag har kontaktat familjerätten och frågat om de kan hjälpa till få tag i mina barn 6mån och 5 år.

Jag har lämnat mitt nummer till alla hennes vänner och släktingar.

Jag vet inte var mina barn är.

De fick till ett samtal på familjerätten, hon sitter i ett annat rum o vägrar säga vart de bor eller varför hon flyttat.

Våld har ej förekommit i nån form under 10 år som vi var tillsammans.

Jag vet inte hur jag skall orka med detta!

Fortsättning del 2

Var på advokat möte idag med mitt ex.
Döm av min förvåning hon tvärvände. Ska skriva på avtal om växelvis boende för grabben och träffa lill-tjejen 3 gånger i veckan.
Jag nämnde att även växelvis boende när hon blir lite äldre.
Hon bad om ursäkt med, fast det satt långt inne. Försöker förklara för grabben varför det blev som det blev.

Fortsättning del 3

Tyvärr tog jag ut glädjen i förskott.Fick sms att jag inte får hämta barnet trots avtal. Hon menar på att jag är aggressiv labil och hotfull.

Vad ska jag göra nu?

Såhär svara signaturen MoaLinn

Jag tror att du kan räkna med att det här bara har börjat. Du behöver vidta några åtgärder, för säkerhets skull. För det första så ska du räkna med att hon kommer att bli trodd vad avser din våldsamhet, hur bisarrt det än kan te sig för dig. Skriv ner din version av ert förhållande så att det finns på papper. Se till att föra dagbok över vad som händer varje dag från nu. Och när du kommunicerar med fd. sambon, se till att ha antingen vittnen eller spela in samtalen. Det kan tyckas drastiskt, men det är råd att ta på allvar.

Börja också med att utveckla din egen person. Det kommer du kanske att behöva för att orka en sådan här process. En samtalsterapeut kan vara bra att ha. Kanske kan du få hjälp via en mansjour.

Tala alltid sanning. Oavsett om den känns bekväm eller inte. Har du slagit henne en gång, så berätta det. Har du inte gjort det så vidhåll det. Lögner och anklagelser kommer att snurra runt i skallen på dig. Då är det bra att veta vad man sagt och gjort. Och sanningen är det bästa kortet.