Utan min vetskap skickades min 11-åriga son till 4 terapisamtal under två veckor på familjeenheten där han bor. Det kom fram också att mitt ex, sambo satt med på samtalen också.

Det här var extremt jobbigt för pojken. Det vet jag för terapeuten ringde mig efter att pojken hade gått hos honom i två veckor och att pojken var väldigt ledsen, känslig och väldigt ”inkännande”.

Jag åkte sedan till denna familjeenhet och fick ett samtal med terapeuten tillsammans med sin chef. Jag frågade dem: ”Tycker inte ni att det var konstigt att mitt ex sambo satt med på samtal med min son utan att jag godkände det. Innan terapeuten hann svara bad chefen om ursäkt och att det var ett misstag att det blev så.

Nu har terapeuten slutat och jobbar på en annan kommun. Samtalen ägde rum i våras.

Bör jag anmäla det här?

Såhär svarar signaturen John

Jag hade nog låtit detta bero och skippat att göra en anmälan. Som jag ser på det så leder inte en anmälan till att man återfår kontakten med barnet, det blir nog snarare tvärtom. En anmälan blir då istället en konflikt-drivande grej som ditt ex kan använda emot dig och därigenom hålla barnen ifrån dig.