I Augusti tyckte min partner att vi behöver en paus, veckan efter ville hon skiljas. Jag sa ok, då kan du ta huset och överta huslånen, så tar jag resten av lånen vi har. Allt står i mitt namn.

Nej svarar hon vi behöver advokater för jag känner på mig att detta kommer att bli smutsigt, hon hade nämligen mediterat och när hon gjorde det kom någon från andra sidan och talade om för henne vad jag hade gjort med barnen.

Redan här skulle man ju anat ugglor i mossen men hjärndöd som man är gjorde jag inte detta, tilläggas här för att alla ska hänga med är att hon har två barn sedan tidigare med två olika fäder, den första blev anklagad för mordförsök vid separationen och den andra blev anklagad för sexuellt utnyttjande.

Den första pappan träffar sin dotter regelbundet, den andra har inte träffat sin son på 6 år.

Jag själv trodde naturligtvis på pedofilhistorien till en början, mordförsöket hörde jag talas om först hösten 2006.

Jag blev anklagad för sexuellt utnyttjande av min 2,5 år gamla dotter. Polisutredning pågår just nu och jag har blivit kallad på förhör, social utredning där jag fick förklara vad jag hade gjort och inte gjort.

Polisen i Stenungsund hittade inget så i januari låter åklagaren fallet gå över till Göteborgspolisen och där ligger det fortfarande. Socialen kom fram till att det inte hänt något och att de inte såg något hinder att jag träffade min dotter.

Vid domstolsförhandlingarna om äktenskapsskillnad åberopade jag naturligtvis gemensam vårdnad och halvt umgänge men så blev det inte.

GV blev det och umgänge varannan helg men bara detta gjorde mig glad eftersom jag inte träffat dottern på 5 månader. Detta gick utan problem de första 3 helgerna men sen kom påsk och då får jag ett SMS att dottern är magsjuk och har feber och mamman vill ha henne hemma hos sig.

Döm av min förvåning när man får reda på att mamman sedan är bortrest hela helgen med barnen.

Vad jag behöver råd om är hur jag bäst går till väga nu, huset hon bor i är ju mitt och jag betalar lånen för det, bilen hon kör betalar jag både lån och försäkring på.

Min advokat säger att allt detta görs upp vid bodelningen men det händer absolut ingenting, jag betalar och lever på mina föräldrar och min bror med familjen för pengarna är slut när allt är betalt.

Det känns som man skulle vilja skita i allt men sen ser man den lilla och förstår att man måste kämpa men det blir jobbigare och jobbigare.

Följande svarar signaturen Enstöring

Mitt råd är att du snarast möjligt driver igenom bodelningen. I avvaktan på det bör du försöka minimera kostnaderna så gott det går, t ex genom att ställa av bilen om hon inte vill betala skatt och försäkring, kolla om du kan få amorteringsfrihet på lånen etc. Du kommer att behöva alla pengar du kan få när det drar igång på allvar! Se också till att du har en advokat som du känner dig nöjd med. Sannolikheten för att du får en långvarig relation till den är stor, och det kommer inte bli billigt.